sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ruisrock 2012 alkaa olla onnellisesti loppupuolella. Tätä kirjoitettaessa ois vielä kaksi orkesteria plus yksi purku. Ihan normisuoritukseen ei päästä tässä(kään) purussa, kun vaihdellaan etupäät omiin tiimeihinsä ja B:llä lainassa olleet "Saksan V:t" vaihtuvat ensi viikolla Tehtaan omiin. Eli säätöä ja sijoittelua luvassa, mutta siihen on tänä kesänä totuttu.

B tiimin viikonlopun feat. foh hra mr P. Pihlainen ansaitsee jo tässä vaiheessa kiitokset mukana olosta, ymmärryksestä ja jaksamisesta. Ei ole ollut ikävää hetkeä tontilla eikä varsinkaan majoituksessa elämän tilanteita muistellessa. Tulemme muistamaan lämmöllä erityisesti mr. NG:n ja Köpi hau-hau:n.

Lauantaina telttalavalla koettiin häivähdys kylmän sodan henkeä, kun erään esiintyvän ryhmän saksalainen tunnelmanpilaaja (stage manageri) ja toisen esiintyjän väärällä jalalla noussut monitorimiksaaja eivät oikein sopineet samalle tekniselle alueelle. Lapin polttajan hermostuneisuus johtui esimerkiksi siitä että kanavalistojen kopioiminen 5min ennen vetoa 12 kappaleena oli tekemättä ja vedon jo alettua tuli mieleen ne käsinojattomat tuolit, joita tarvitaan N-Y-T-nyt! kolme kappaletta. Afroamerikkalaisella monitorimiksaajalla harmitusta taas aiheutti se ettei hän päässytkään eksaktille työpisteelleen jo 2.5 tuntia ennen vetoa vaan vasta heitä edeltävän bändin lopetettua. Can-can you festival!? Hermostuneisuutta lisäsi herran itsensä tilaaman monitorilaudan (Profile) kaivaminen esiin.
- "Is there anybody who know how to use this?"
-"Öö..hhmmm...YOU!?"
Kun sitten Aatu alkoi poistamaan kaikkea henkilökuntaa oman bändinsä tieltä ja samalla siirsi afrikaania sivummalle oli tunnelma kieltämättä käsin kosketeltava. No make differenece.
Tämän vuotinen muoi-ilmiö telttalavalla on selvästi ollut yleisön osallistaminen. Vuorossa Santigold.
...ja tässä vuorostaan Suicidal Tendensies.
Tämän vuotisesta Ruissista mieleen jäi myös dj Huoratron. Kaksi kanavaa (left - right), joita ei B-mikitystiimin suunnitelmista huolimatta voinut ottaa y-haaralla yhteen kanavaan sekä oma etupään mies, joka oli paikalla kyselemässä ja kuulostelemassa asioita jo rakennuspäivästä lähtien. Nostettiin juuri toista arrayta Peten kanssa, kun kyseinen nuorukainen tuli kyselemään, milloin PA:ta voisi kuunnella. Aikataulusta sovittiin sulassa sovussa, mutta en tiedä oliko asiakas tyytyväinen, kun hän tiedusteli, että tuleeko joku erityis-pro-mies virittämään PA:n? Pete katsahti kysyjää ja totesi, että "joo kyllä - mä." Vedossa tämä dj:n miksaaja sitten halusi nuo kyseiset kaksi kanavaa VCA:n taakse eikä tietenkään ykköseen vaan "voisko ne laittaa tuohon numeroon 10?". Toki onnistuu. Kuten tiedetään, "B venyy". Pari kolme kertaa Pete pyysi herraa laskemaan melun tasoa vedon alussa, mutta koska yhteisymmärrykseen ei päästy, niin Pete jätti asian (dB-rajojen noudattamisen ja laitteiston säästämisen) Laken hoidettavaksi - ja hyvin hommansa hoitikin tuo ihmelaite.
Huoratronin homokuuntelu.
DJ:n kaveri oli ihan itse tehnyt 32A-suko. Näppärää oma-aloitteisuutta eikä siinä kuulemma mene kuin max 25A. no mut sithän toi pikkurilliä ohuempi kaapeli varmaan on just tosi hyvä.
Poutasää päättyi juuri parahiksi purkupäivälle ja kuten niin useasti aiemminkin tänä kesänä, purkuajan pystyi katsomaan Forecan täsmäsäästä: mitä sinisempää, sitä lähempänä purku on. Ensi viikolla erikoisasiat jatkuvat Tammerfestissa, missä todellaKIN erikoistellaan. Vanhaan Tangokatu-tyyliin yksi foh, kaksi lavaa, L-R-L PA jne. Jännää, hyvin jännää. B ei toiveista huolimatta pääse isännöimään "Popedan lavaa", joten joudumme juhlistamaan ko. orkesterin esiintymistä Voitto-viinillä ("sopii nautittavaksi kalan, lihan ja talonmiehen kanssa", C. Hautamäki) vain sivusta seuraten.

Purkua odotellessa...
B Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti