maanantai 30. heinäkuuta 2012


AF B kesä on sitten omalta osaltani takana. Turnajaiset päättyivät Himokselle Pipefestiin, missä saatiinkin sitten ihan riittävä annos hip-hop-musiikkia, mutta toki joukkoon mahtui onneksi muutama "oikea orkesteri" myös. Viimeinen viikonloppu vaati myös itseltäni todellista venymistä, kun kroppa ilmoitti lauantaina aamulla, että "nyt ei vanha jaksa enää". Tasaisesti nouseva kuume ja kunnon kesäflunssa siivittivät viimeistä vetopäivää + purkuyötä ja saatiinhan se tämän kesän tavaramerkki - purkusadekin vieraaksemme kera komeiden salamoiden. No make differenece. Tätä kirjoittaessa olen maannut kotisohvalla jo vuorokauden c-vitamiinin ja särkylääkkeiden voimalla. Onneksi tv tarjoilee olympialaisia ihan riittävästi, joten mikäs tässä on ollessa. Hieno laji on esimerkiksi tuo pariuimahyppy! Nyt maastoesteratsastusta odotellessa päivitetään kuulumiset tänne blogiin.

Himoksella kohtasimme myös ehkä yhden kesän mielenkiintoisimmista patcheista:
Tuo selkokielinen(?) ohjeistus ei siis todellakaan ole orkesterin meille toimittama, vaan oma yrityksemme ymmärtää ja suomentaa ruotsin sepän näkemystä kätevästä setistä. Herra ääniherralla oli siis lavalla rumpali, jonka kioskista tuli myös 5 kanavaa kovalevyasioita. Sen lisäksi sitten lavalla haahuili kolme mc:tä langattomine mikrofoneineen ja kuunteluineen. Rumpusetti tuli siis normaalisti meidän patchiin, josta fohiin ja Klasun monitoritiskiin. Monitoritiskistä sitten em. kanavia ajeltiin vain side filleihin ja etulinjan kulmiin. Rumpulaulu ja DI-asiat tulivat meidän patchiin, josta linjakanaviin phantomit ja vierasviuhkalla kanavat ääniherran (Vladi) lavaräkkiin. Lavalla oli siis joku Allen&Heatin räkki (joku i-digiasia), johon langattomat tuli suoraan ja nuo 6 mainittua kanavaa meidän vierasviuhkalla. Vladi ohjasi räkistään kaikkia em. asioita (siis koko bändi miinus rummut) poppareiden IEM:iin ja etupäässä Lassi teki saliäänen miksaten 9 rumpukanavaa ja Vladilta tulleet leftin ja rightin, jotka siis sisälsivät 4 "laulua" ja kovalevyn, nautinnolliseksi kokonaisuudeksi. Eikö siinä vielä kaikki: Vladi ohjasi asioita etupäässä, yleisön keskellä ja lavalla milläs muullakaan kuin iPadilla wifin lennättämänä! Kätevääkö? Miksi sitten näin: noi ei keksitty yhtään perusteltua syytä tälle sekoilulle. Ei ollut mitään täysin valmista räkkiä kaapelointeineen, soundimaailmaa eikä mitään muutakaan. Näin nyt vaan pyydettiin ja näin tehtiin.

Ulkolaiset ryhmät kunnostautuivat muutenkin Pipefestissa. Toinen kansanivälinen vieras teki esimerkkisuorituksen siitä, miten tuotantoa ei pitäisi tehdä. Tavaraa oli 48 kanavan verran, mutta minkäänlaista kontrollia ei ollut missään toiminnassa lavalla eikä sen ulkopuolella. Henkilökohtaisesti kävin ryhmän ääniteknikoiden kanssa läpi jokaisen kanavalistan kanavan kaikessa rauhassa ja hyvissä ajoin ennen load inniä ja kaikki oli "just perfect!". Lavalla sitten kanavia putoili pois, tuli takaisin ja vaihtui kuitenkin sellaiseen tahtiin, että kesän ensimmäinen myöhästyminen (5min linja checkissä ja toinen 5min popparia odotellessa) oli tosiasia. En kuitenkaan suostu otamaan viivästystä B:n piikkiin. Jos ryhmän crew´n ainoa missio tuntui olevan side fillien kierrättäminen ja oman suosikkimusan soitteleminen kulmiin, niin paha siinä on kanavavekslausmyrskyssä paatuneimmankaan mikittäjän pysyä perässä.
Arttu tekee levysoundia RNO:lle, Joe kuuntelee ja kommentoi?
Tavoilleen uskollisena B-tiimi pääsi myös tänä kesänä lööppeihin, vaikka sähkö-Santtu ei tänä kesänä mukana ollutkaan:

No, tuskin teille ammattilaisille tarvitsee tätä asiaa sen enempää "selventää", mutta sähköjä ei siis katkaistu, pelkkä Master mute riitti tällä kertaa - "käytännön stage managerin" (yllättäen sitä varsinaista, nimettyä stage manageria näkyi aika harvakseltaan tänä(kään) viikonloppuna) käskystä tietenkin. 60 minuutin jälkeen bändille annettiin aikaa ylittää plottinsa yhdellä biisillä, mutta kun ei nuori räppäri ymmärtänyt että 1 biisi = 1 biisi, niin toisen encoren alkaessa tehtiin lööppeihin päässyt liike. Oma ehdotukseni on opetella tekemään sen mittainen setti, mitä tilaaja on aikaa antanut. Ensi kesänä varmaan menee jo paljon paremmin :)

Kesä B-keikkojen osalta on siis omalta osaltani ohi. ISO KIITOS kaikille teille ketkä olette mukana olleet, joko tiimissä tai vierailijoina isännöimillämme lavoilla. Hienoja hetkiä paljon! Kesän alussa alkanut harmonisen särön metsästys päättyi ilman tulosta. Tai siis toki tulos aina löytyy, mutta ei facebookissa esitettyjen mielipiteiden kaltaisia. Ei ole harmonista säröä kuultavissa ei... Muutenkin V osoittautui varsin helpoksi ja toimivaksi setiksi. (Jos ei yritä laittaa V12 kaappeja banaanin keskelle, niin hyväät tuppaa tulemaan :) ...no siis tuo lapsus tapahtui kerran, mutta huomattiin jo nostovaihessa, kun oli "aika jyrkkä tuo banaani tuolta keskeltä".) Joulupukille on jo kirjoitettu pieniä toiveita, joten ensi kesä odotellessa. Ja jos luvataan olla oikein kiltteinä koko vuosi, niin saisiko pukilta/muorilta/tontuilta vielä erillisen purkupäivän yli puolen yön loppuville keikoille, tai purkuryhmän? Ettei nyt kato sattuis mitään. Kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti